Persilleolie

En meget grøn olie, som gør sig godt, når den bliver dryppet på forskellige lyse retter. Der er kun 2 ingredienser, og den tager 5 minutter at lave. Til gengæld tager det nogle timer at si den, så den bliver helt klar.

Ingredienser:

1½ dl smagsneutral olie – f.eks. solsikke- eller vindruekerneolie

1 stort (rigtig stort) bundt persille

Normalt opvarmer man olien for at trække smagen ud af urterne, men med en High-speed blender behøver man ikke det. Den kører så hurtigt, at olien varmes op ved friktionen.

Hæld olien i blenderen. Skyl persillen og fjern de tykkeste stilke. Kom persillen i blenderen.

Start blenderen og lad den køre i 5 minutter. Og det er ikke løgn – glasset er varmt bagefter.

Sæt et kaffefilter i en sigte og stil en skål under. Hæld olien op i kaffefilteret.

Lag olien stå, indtil al den klare olie er løbet igennem. Jeg lod mit stå fra den ene dag til den anden. Det tager sin tid, men til gengæld får man den klareste grønne olie, som man kan hælde på en lille flaske, så man kan dryppe den ud.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar