Lakserillette

Rilletten her indeholder både fersk og røget laks, og det gør den meget mild i smagen, så røgen ikke tager overhånd. Et sikkert hit. Og så er den nem at lave. Den er fin som en lille forret – eller frokostret – og også glimrende i sandwich eller såmænd på rugbrød.

Ingredienser:

300 g rå laks

300 g varmrøget laks

1 bundt purløg

1 forårsløg

nogle skefulde mayonnaise eller creme fraiche  – eller begge dele. (svært at sige, hvor meget)

Salt og peber

Evt. lidt citronsaft

Skær den rå laks i tern på ca 1 x 1 cm. Flæk forårsløget.

Kog vand med salt i en lille gryde. Når det koger, puttes laksetern og forårsløg i, og varmen slukkes. Lad det stå under låg i ca. 10 minutter, og lad så fisken dryppe af i en sigte. Fisken afkøles helt.

Når den pocherede laks er helt kold, plukkes den i mindre stykker og blandes med den varmrøgede laks, som også er plukket i mindre stykker. Purløgene hakkes og blandes i, og der tilsættes nogle skefulde mayonnaise eller creme fraiche (eller en blanding). Det er svært at sætte mængde på, men man kan jo begynde med en skefuld og så se, hvornår man synes, det er nok. Rilletten skal bare holdes sammen af mayonnaise/creme fraiche – ikke svømme i det. Til sidst smages til med salt og peber – og evt. en smule citronsaft.

Serveres evt. med den bedste baguette. Og som nævnt, gør den sig også godt i en sandwich – eller i madpakken.

 

Skriv et svar