Koteletter i æblesauce

Man siger, at æbler og svinekød passer godt sammen. Det tror jeg på. Tænk bare på æbleflæsk. Her er det nu ikke flæsk men et par svinekoteletter, der for fornøjelse af æblernes selskab.

Ingredienser:

2 – 3 svinekoteletter

2 Granny Smith æbler

2 tsk hakket frisk timian

1 skalotteløg

2 dl æblecider

1 dl fløde

salt og peber

Olie til stegning

Krydr koteletterne med salt, peber og timian,

og brun dem på begge sider i olie på en varm stegepande, som er så dyb, at man også kan lave saucen i den.

Tag koteletterne op og steg hakket skalotteløg, indtil det er mørt. Kom så de skivede æbler i (uden kernehus selvfølgelig) og steg dem i 3 -4 minutter

 

Hæld cider ved og lad det hele koge 2 -3 minutter før fløden hældes i

Så skal flødes lige koge med et par minutter, inden koteletterne lægges tilbage på panden og får lov at varme med under låg i 3 – 4 minutter.

 

Skriv et svar