Jomfruhummerbisque

Det her er en rigtig luksus-suppe. Der skal en forfærdelig masse ting i – og meget af det skal smides væk, men den smager skønt. Man kan heldigvis langt hen ad vejen lave den dagen før, så man kun mangler det allersidste. Vi fik den som en af retterne til vores nytårsaften.

Ingredienser:

1 kg jomfruhummere

lidt olie til svitsning

½ dl cognac til flambering

2 gulerødder

1 porre

1 rødløg

2 fed hvidløg

Et lille stykke selleri

Et par kviste timian

2 laurbærblade

1 lille dåse koncentreret tomatpure

1 flaske hvidvin

½ liter vand

4 dl fløde

Et par pæne smørklatter

Salt

Peber

Chiliflager (kun et nip)

Pil jomfruhummerne – sæt halerne på køl, indtil suppen skal serveres. Gem endelig skallerne – det er dem, suppen skal laves på. Rens og snit grønsagerne.

Varm olien op i en gryde, der er stor nok til at indeholde det hele. Svits jomfruhummerskallerne godt og grundigt i et par minutter. Tag gryden væk fra varmen, hæld cognac i og sæt ild til. Pas på overskægget. Rør i skallerne, indtil flammerne er slukket. Kom nu grønsagerne, laurbærblade, timian og tomatpure i gryden og lad det hele svitse med i 5 minutter. Hæld så hvidvin og vand på.

Lad indholdet simre i ca. 20 minutter. Si suppen – gerne gennem et stykke stof – så bliver den mere klar. Smid skaller og grønt osv. ud.

Hæld fløden i og smag til med salt, peber og chili. Hertil kan man lave suppen dagen før. Når man skal servere den, varmes den op, og man pisker smørklatterne i. Suppen serveres med jomfruhummerhalerne, som lige skal steges i lidt smør i et par minutter, inden de lægges i bunden af suppetallerkenen.

Så hældes suppen over, og man kan f.eks dryppe med lidt persilleolie, hvis man vil have lidt mere farve på.

 

 

 

Skriv et svar