Hvorfor nu det?

Denne side er først og fremmest oprettet, for at jeg har et sted at lægge mine mest brugte opskrifter, men hvis nogen kan have glæde af at kigge på dem, så er de hjertelig velkommen. Med tiden kan jeg nok også finde på at dele nogle af mine eksperimenter – på både godt og ondt.

Siden er også ment som inspiration for de, der i det daglige viger tilbage fra at lave mad selv, fordi de tror, de ikke kan, eller tror, der er for besværligt.  Det kan da godt være, jeg kaster mig ud i noget indviklet en gang imellem, men det vil ikke være det, der fylder mest. Jeg tager også nogle ganske dagligdags ting under behandling. Og jeg vil så gerne vise, at man med en smule fantasi kan lave mange forskellige ting af de samme grundingredienser. De fleste opskrifter er beregnet til 2 personer – mest fordi det er det antal, vi for det meste er til at spise her i huset.

Jeg kan tilføje, at mine billeder måske ikke er de mest stylede, men til gengæld er de autentiske og fotograferet undervejs i processen.

Men – Lad det være sagt med det samme.

Jeg elsker mit køkken og jeg er bidt af godt køkkengrej. Nogen er endda gået så langt som til at kalde mig nørdet. Det synes jeg måske er overdrevet – bare fordi jeg har stegepander hængende i klædeskabet!

Det løfter oplevelsen ved madlavningen betydeligt, når man har med godt grej at gøre. En gryde eller stegepande, hvor maden ikke hænger i, og som giver en jævn varmefordeling, er noget, som gør det hele meget sjovere. Eller måske et elektrisk apparat med kraftig motor, så det ikke giver op på halvvejen.

Lige meget, om udstyret er elektrisk eller ej, så er godt grej starten på et godt resultat – selvfølgelig er det ikke nogen garanti, men så er det ikke udstyrets skyld, hvis noget mislykkes

Og – Lad det også være sagt med det samme.

Jeg er ikke fedtforskrækket. Der er ikke mange slankeopskrifter i mit repertoire.  Hvis jeg laver en salat, skal den kunne retfærdiggøre sin eksistens ved at være interessant og med en god hjemmelavet marinade. To salatblade, et stykke agurk og en revet gulerod har aldrig tiltalt mig.

Og man kan da aldrig få for meget bacon. Min familie siger, at mit køkkenmantra er: Fløde, bacon, hvidløg og parmesan, så når man langt i et køkken.

Jeg elsker at lave mad. Jeg sørger altid for at have godt med råvarer i fryseren. Så går jeg hver morgen ud og kigger i den og tager en eller anden pakke kød op. På det tidspunkt har jeg endnu ikke altid besluttet, hvad det skal ende med, at vi får på tallerkenen, men det kan jeg så hygge mig med at finde ud af i løbet af dagen. Har en dag været specielt dum eller travl, så er det en nydelse for mig at kunne gå i køkkenet og slappe af med at lave noget godt.

Her hos os går vi aldrig ud at spise bare for at slippe for at lave mad.

Og så har jeg den indstilling, at man skal udfordre sine smagsløg, for ellers risikerer man, de visner, og ens mund dør af kedsomhed.