Langtidsstegt svinebryst i honning-soya marinade

Jeg har fundet ud af, at specielt kineserne er lige så glade for svinekød som vi er her i Danmark. Specielt svinebryst – eller ribbensteg, som vi plejer at kalde det. De krydrer det nu bare noget anderledes, end vi plejer, og det er rigtig spændende, synes jeg.

Ingredienser:

Ca. 1 kg. svinebryst (eller ribbensteg, om man vil)

4 spsk mørk soya

2 spsk honning

1 1/4 dl Shaoxing vin (kan erstattes af tør sherry)

4 spsk riseddike (kan erstattes af æbleeddike)

1 tsk sesamolie

½ tsk stødt peber

1 tsk chiliflager

Læg kødet i et ovnfast fad, som passer nogenlunde i størrelsen. Bland alle de andre ingredienser og hæld det hele over kødet. Det er ikke nødvendigt med salt, for der er masser af salt i soyaen.

Dæk fadet med alu-folie og sæt det i ovnen ved 150 grader i 2,5 time.

Når tiden er gået, tages folien af  og ovnen skrues op til 200 grader, og kødet får endnu  30 minutter. Pas på, at væden i bunden ikke brænder på, for den skal bruges til dyppelse.

Måske bliver sværen sprød. Det gjorde min ikke. Jeg prøvede at give den lidt grill, men det fik den bare til at eksplodere i ovnen. Den indeholdt nok for meget væde. Jeg var nødt til at skære den af inden servering.

Det gjorde nu ikke så meget, for saucen, som stegen havde ligget i, smagte forrygende.

 

Skriv et svar