Spanske kødboller

Den her gang er vi kommet til Spanien, når det gælder kødboller. Det har jeg i hvert fald fået at vide. Uanset deres nationalitet har disse kødboller masser af smag og er dejligt nemme at lave.

Ingredienser:

Kødboller:

500 g hakket oksekød

2 spsk rasp

1 æg

1 tsk stødt spidskommen

½ tsk stødt koriander

1 tsk tørret oregano

½ tsk tørrede chiliflager

3/4 tsk salt

friskkværnet peber

olie til stegning

Sauce:

1 spsk olie

1 rødløg i tynde skiver

1 – 2 fed hakket hvidløg

1 tsk stødt spidskommen

1½ tsk røget paprika

3/4 dl rødvin

1 dåse flåede tomater

2 tsk brun farin

3 laurbærblade

2 stilke frisk oregano

salt og peber

Bland ingredienserne til farsen og form runde kødboller, som brunes i olie.

Kødbollerne brunes på begge sider. De behøver ikke at være gennemstegt, for de skal koge videre i sovsen bagefter.

Kødbollerne tages op på en tallerken, og der kommes lidt olie på samme pande, hvor løg og hvidløg så steges. Når de er nogenlunde møre, kommes rødvinen i og koges næsten væk, før de hakkede tomater og alle krydderierne tilsættes. Sovsen koges i 5 minutter under omrøring, og så kommes kødbollerne tilbage i panden.

Læg låg på og lad retten simre stille i et kvarters tid.

Server evt. med ris.

Skriv et svar