Osso buco milanese

Jeg havde nogle stykker okseskank liggende i fryseren, men havde ikke lige lyst til den osso buco, jeg plejer at lave, så jeg gik på internettet og fandt denne her. Den kræver ikke helt så mange ingredienser, men smager mindst lige så godt som den anden udgave.

Ingredienser:

2 skiver okse- eller kalveskank

salt og peber

½ l oksebouillon

1 løg

1 tsk tørret timian

olie til stegning

Smørbolle af 2 spsk smør og 2 spsk mel

Lidt bredbladet persille til pynt

Klip 3 – 4 hak i kanten af kødskiverne, så de ikke trækker sig sammen under stegningen. Drys med salt og peber og brun kødet ved god varme ca. 3 min. på hver side.

Tag kødet op, skru lidt ned for gryden og kom de hakkede løg og timian på. Lad det stege, indtil løgene er gennemsigtige. Hæld bouillon på og kom kødet tilbage i gryden.

Læg låg på og lad gryden simre for svag varme i 1½ time. Vend kødet og lad det simre i endnu 1½ time.

Tag kødet op og lav en smørbolle af smør og mel (dvs. bland de to ting sammen) og lad den smelte i gryden med bouillon fra stegningen. Kog saucen igennem i mindst 5 minutter for at fjerne melsmagen, og smag til med salt og peber.

Kom kødet tilbage og pynt med hakket bredbladet persille.

Smager rigtig godt med safranrisotto.

Skriv et svar