Safranrisotto

Jeg vil starte med en advarsel. Der skal vin i risottoen, men brug ALDRIG rødvin. Jeg har prøvet engang for længe siden, fordi det stod i en opskrift, men bare synet af den lilla substans, man fik på tallerkenen, var nok til at tage appetitten, uanset hvordan smagen så ellers var. Den her bliver fint gul af safranen, og det ser mere appetitligt ud, synes jeg.

Ingredienser (til to personer):

1 lille løg

200 g risottoris

30 g smør

1 dl hvidvin

3/4 – 1 l hønse- eller grønsagsbouillon

en knivspids safran rørt ud i lidt bouillon

3/4 dl friskrevet parmesan

1 spsk smør

salt og peber

Smelt smørret i en gryde eller en pande med høje sider. Der skal røres en del, og risottoen skulle helst blive indenbords.

Hak løget fint og lad det svitse i smørret, indtil stykkerne er klare men ikke brunede. Tilsæt risene og lad dem stege lidt med, indtil smørret forsvinder. Rør rundt.

Hæld hvidvinen i og rør mens den koger næsten helt væk.

Hæl nu bouillon ved – 1 dl ad gangen. Rør i risene, mens bouillonen koger ind i risene.

Sådan fortsætter man med skiftevis at hælde 1 dl bouillon i og lade den koge ind, indtil risene er møre. Det tager ca. 20 min., og det er altså ikke noget, der passer sig selv. Man skal næsten røre i det hele tiden. Når der er gået 10 min., tilsætter man safran, udrørt i bouillon. Lidt efter lidt breder den gule farve sig i risene.

Når risene er så møre, som man vil have dem, røres 1 spsk smør og den revne parmesan i, og man smager til med salt og peber.

Og så er risottoen klar til servering, f.eks. som tilbehør til en Osso buco.

Skriv et svar