Kovringer

Dette er endnu en af de ting, der ikke må mangle på vores julebord. Dette dejlige rosinbrød spiser vi faktisk kun til jul. Opskriften kan også findes på Herregodt.dk

Ingredienser:

37,5 g  gær

5 dl vand

75 g blødgjort margarine

1 æg

675 g hvedemel

200 g sigtemel

250 g rosiner

1 tsk salt

½ tsk kardemomme

Sammenpisket æg til pensling

Gæren opløses i det håndvarme vand. Den blødgjorte margarine tilsættes sammen med æg, rosiner, salt og kardemomme. Til sidst blandes melet i, og dejen æltes, indtil den er glat. Tildækkes og hæver til dobbelt størrelse på en lunt sted.

Så slås dejen ned, deles i to og formes til brød, som efterhæver en halv time.

Når brødene er efterhævet, pensles de med sammenpisket æg

og bages ved 200g til de er gyldne og lyder hule, hvis man banker på dem.

Hos os spiser vi meget gerne brødet med lun leverpostej.

 

Skriv et svar