Leverpostej

Nu er det jo ikke så lang tid siden, jeg syltede rødbeder, og er der noget, der passer til rødbeder, så er det leverpostej. Nu er vi jo også hastigt på vej mod jul, og en af traditionerne til julefrokosten er en lun leverpostej. Vi har flere traditioner, som bliver til senere indlæg. Bare vent.

Ingredienser (ret stor portion – der bliver også til fryseren):

1 kg. svinelever

750 g svinespæk

2 løg

4 æg

7 – 8 dl væske (jeg bruger halvt mælk og halvt bouillon)

100 g mel

30 g salt

5 g stødt sort peber

2 tsk stødt allehånde

 

Hvis man vil gøre det nemmere for sig selv, kan man købe lever og spæk, der er hakket, men da det jo aldeles ikke er min hensigt at slippe let fra noget i køkkenet, så trak jeg køkkentraktoren frem.

Det er en sand fryd selv at hakke sit kød (synes jeg altså).

Lever og spæk hakkes. Det er ikke særlig kønt, det der kommer ud, når man hakker lever, men det må man jo leve(r) med. Jeg hakker det hele to gange og lader løgene køre med gennem hakkeren. Så slipper jeg for at græde over dem.

Så hælder jeg den ret klistrede masse over i røreskålen og rører æg, mel, væske og krydderier i.

Her fik jeg til 8 forme med 475 ml i hver. Det er en passende størrelse til vores husholdning. Skal man bruge mere, kan man jo bage to.

Jeg byggede et tårn af de syv af formene og bar dem ud i fryseren. Jeg fryser altid leverpostejen ubagt. Jeg synes, de bliver tørre, når man tager dem op, hvis de har været bagt, før de blev frosset ned.

Den sidste form røg i ovnen i vandbad ved 180 grader i en times tid. Så havde den fået en pæn farve og var gennembagt.

 

 

 

Skriv et svar