Tørsaltet andebryst

En af de seneste ting, jeg har villet prøve, er at tørsalte kød – lidt ligesom italienerne laver Parmaskine og den slags. Jeg startet i det små med et andebryst, da jeg ikke lige har et sted, hvor jeg kan have en hel skinke hængende – endnu!

Jeg har forsøgt mig med at bruge dry-age poser, som efter sigende kan lukke luft og fugt ud, men ikke noget ind. Det ser ud til at virke.

Jeg startede med et pænt stykke andebryst, som jeg pakkede ind i salt

og lod det ligge natten over i køleskabet.

Efter 24 timer var saltet blevet noget vådt. Det blev hældt ud, og kødet blev skyllet fri for saltet og drysset med hvid peber. Herefter blev det vacuumpakket i en af disse dry-age poser, vejet og lagt i køleskabet igen.

Da det havde ligget i køleskabet i ca. 2 uger, havde det tabt ca. 30 % af sin vægt, og så siger tommelfingerreglen, at det er færdigt.

Jeg pakkede det ud.

Det var blevet temmelig stift, men det var jo også meningen. Og man kunne skære de flotteste og lækreste skiver.

Det er ikke sidste gang, jeg gør det.

I øjeblikket har jeg et stykke nakkefilet liggende på 6. uge i en pose. Det skulle meget gerne blive til noget, der minder om italiensk capicola om et par uger – men mere om det senere.

2 kommentarer

 • Ket Hansen

  30. september 2023

  Det ser lækkert ud. Kan du oplyse mig om vægten på andebrystet?
  Jeg vil prøve med gåsebryst men er lidt i tvivl om det skal saltes i længere tid end andbryst.
  Hvad tror du?
  Og mht krydderitilsætningen, er det på begge sider af kødet eller er det kun på skindsiden?
  Spiser du kødet “råt” eller varmebehandler du det?
  Mange spørgsmål fra en nybegynder 🙂
  På forhånd tak
  Mvh Ket

  Svar
  • Marianne

   30. september 2023

   Jeg kan ikke huske den nøjagtige vægt af andebrystet, men jeg vil salte et gåsebryst på samme måde, selv om det er lidt større. Det skal nok bare tørre lidt længere bagefter, så det kan tabe 30 % af sin vægt.
   Begge sider af kødet skal have krydderier, og det spises “råt” – lige som parmaskinke (uden sammenligning i øvrigt)
   Bare husk, at skiverne skal være meget tynde – ellers går det spændende lidt af det.

   Svar

Skriv et svar