Fyldt ribbensteg

Jeg havde købt en meter svinebryst, som jeg egentlig havde tænkt mig at bruge til bacon, men så fandt jeg på at lave en ribbensteg af noget af kødet. Den blev fyldt med en krydret svinefars for at pifte den lidt op.

Ingredienser:

En ribbensteg – jeg tror, den her vejede et kilo – den var ikke så stor

200 g hakket svinekød

½ – 1 tsk stødt peber

½ – 1 tsk salt

½ – 1 tsk løgpulver

½ – 1 tsk oregano

½ – 1 tsk paprika

½ – 1 tsk hvidløgspulver

Mængden af krydderier varieres efter smag

Start med at skære stegen op i bunden og folde den ud som en bog.

Rør hakket kød og krydderier sammen og læg det i midten af stegen.

Fold stegen sammen og læg den i et ildfast fad.

Hæld en smule vand i bunden af fadet og sæt det i ovnen ved 150 grader i en halv times tid. Til sidst kan man give det lidt grill, hvis man gerne vil have sprøde svær.

Stegen bliver dejlig krydret på denne måde.

 

Skriv et svar