Svineroulade med fyld af æbleflæsk

Jeg gav mig selv en ide for et stykke tid siden, da jeg lavede koteletter i æblesauce. Jeg nævnte æbleflæsk som et eksempel på, hvor godt svinekød og æbler passer sammen. Nu er jeg så nødt til at gå skridtet videre og fylde æbleflæsk ind i svinekødet. Det lyder måske fjollet, men smagen var fin.

Ingredienser:

ca. 500 g afpudset svinefilet

100 g bacontern

2 æbler

1 løg

olie

salt og peber

Jeg startede med at lave æbleflæsket. Dvs. stege bacon, løg og æbler mørt på en pande.

Mens det kølede af, gik jeg i gang med at “butterflye” kødet, dvs. skære det ud til et langt, tyndt stykke.

Så fik æbleflæsket sig en tur i Moulinetten, hvorefter det blev smurt ud på kødet.

Kødet blev rullet sammen om fyldet,

og snørret.

Jeg kunne have stegt det i ovnen i en times tid, men fordi jeg kunne, vakuumpakkede jeg det og puttede det i sous vide’n.

Her fik det 4 timer ved 63 grader, før det lige blev stegt på en varm pande for at få lidt kulør.

Så blev det skåret i skiver

og serveret med en en blanding af pandestegte grønsager og små kartofler.

 

Skriv et svar