Filodej med svampe, karamelliserede løg og parmesan

I supermarkedet køber jeg tit svampe, hvor prisen er nedsat, da de er nogle dage gamle. Svampene fejler ingenting og er helt fine til det, jeg bruger dem til. Jeg kunne ikke drømme om at spise dem rå, og når de er tilberedt, kan man ikke se forskel. Problemet er, at jeg så pludselig har en hel masse svampe liggende, som skal bruges, men så kan man jo lave denne ret.

Ingredienser:

1 pakke filodej  – butterdej kan også bruges

4 spsk olie

2 løg

2 fed hvidløg

400 g blandede svampe (det er lige meget, hvilke svampe man bruger – bare de er spiselige!)

salt og peber

2 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)

100 g revet parmesan

1 sammenpisket æg til pensling

Start med at pille løgene og skære dem i tynde skiver, som steges bløde i 1 spsk olie på en pande sammen med timian og skivede hvidløg. Når løgene er brune og karamelliserede, tages de af panden og køler af på en tallerken.

Svampene skæres i skiver og steges i 1 spsk olie, indtil de er møre. Giv dem lidt salt og peber, mens de steger. Når de er gennemstegt, blandes de med løgene og køler helt af.

Filo- eller butterdejen bredes ud på en bageplade med bagepapir. Hvis man bruger filodej, pensler man mellem lagene med 2 spsk olie blandet med 2 spsk vand.

Så drysses halvdelen af parmesanen ud på dejen, og svampe og løg fordeles. Bøj evt. en kant af dejen op hele vejen rundt.

Til sidst drysses resten af parmesanen over og kanterne af dejen pensles med sammenpisket æg.

Hele herligheden sættes i en 180 grader varm oven i ca. 20 min., indtil dejen er gylden.

 

 

Skriv et svar