Pork belly burnt ends

Jeg tror ikke, der findes et dansk navn for det, men det er altså ituskåret og grillet svinebryst. Det tager lang tid på grillen, men det passer sig selv. Man skal bare huske at starte i god tid.

Ingredienser:

ca. 1 kg svinebryst uden ben

1 spsk olie

Rub:

½ dl brun farin

2 tsk salt

2 tsk røget paprika

1 tsk chiliflager

1 tsk stødt sort peber

1 tsk løgpulver

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk cayennepeber

Sauce:

50 g smør

1 flaske Franks chipotle sauce (eller lignende chilisauce)

Tænd grillen på 110 grader. Skær sværen af svinebrystet.

og skær kødet ud i ca 2,5 cm tern.

Bland kødet i en skål med olien og rubben. Sørg for at få rubben gnedet godt ind i kødet.

Læg kødet på en grillpande eller lignende,

og sæt den i grillen. Luk låget og hold øje med temperaturen. Efter en time hæves temperaturen til 120 grader, og kødet hygger sig i endnu 2½ time.

Smelt smørret i en gryde og bland chilisaucen i.

Når det hele er godt blandet, hentes kødet ind

og hældes over i et fad, og saucen hældes over.

Der lægges stanniol over fadet og det sættes tilbage i grillen i 1 time, hvorefter folien fjernes, og kødet får endnu 20 minutter, før det kan nydes.

Evt. med coleslaw til.

 

Skriv et svar