Bryllupskage

Der har været lidt stille fra min side i nogen tid. Det skyldes, at jeg har været travlt optaget af, at vi har haft bryllup i familien, og brudeparret bad mig om at lave lagkage til deres bryllupsreception. Det har været en spændende opgave, som har krævet noget research, planlægning en hel del bagning. For der skulle være kage til 65 personer. Hvis jeg selv skal sige det, lykkedes forehavendet over al forventning. Heldigvis syntes både gæster og brudepar det samme.

Heldigvis var der ikke tale om kage i flere etager, men derimod 6 individuelle lagkager, hvor kun størrelsen var forskellig. Fyldet skulle bestå af et lag  hvid chokolademousse, hvor der var stukket friske hindbær fyldt med karamel ned i, og så et lag hindbærmousse.

Men lad os tage det fra en ende af:

Lagkagebundene bagte jeg efter min sædvanlige lagkagebunde-opskrift. Den portion fyld, jeg beskriver her, passer til den størrelse lagkage. Bunden skal deles i tre, når den er bagt.

Hvid chokolademousse:

6 dl piskefløde

250 g hvid chokolade

2½-3 blade husblas.

Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 min. Varm fløden langsomt op, og hak i mellemtiden chokoladen fint og kom den i en skål. Hæld fløden over den hakkede chokolade og rør, indtil al chokoladen er smeltet. Vrid vandet af husblasen og smelt den i chokoladefløden. Sørg for at røre det godt ud. Sæt skålen på køl, indtil massen er helt kold, og pisk så med en håndmikser, indtil moussen er luftig. Man skal ikke lade sig friste til at tage moussen for tidligt. Bare vent – den skal nok stivne, men det tager sin tid.

Hindbærmousse:

200 g hindbær (de må godt være frosne)

90 g sukker

4 past. æggeblommer

2½ dl piskefløde

2 ½-3 blade husblas

Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 min. Kom hindbærrene i en gryde. Kog dem op og mos dem. Det kan let gøres med et piskeris. Tag gryden af varmen og smelt husblasen i de varme hindbær. Lad det køle næsten helt af. Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker, og pisk fløden – ikke helt stiv, men næsten. Bland hindbærrene med æggesnapsen og bland herefter fløden i. Lad det stå i køleskabet, indtil det begynder at stivne – også her skal man have tålmodighed, for det tager også lidt tid.

Mens man venter på, at mousserne skal stivne, kan man fordrive tiden med at fylde friske hindbær med karamel. Jeg valgte den nemme udvej og købte en dåse karamelliseret mælk, men ellers kan man jo selv koge en karamel – det har jeg stadig til gode at prøve.

Til sidst tager man den nederste bund og smører et tyndt lag karamel ud over den, sætter den i en kagering, eller lægger kagefolie omkring den til at holde på faconen. Og så fylder man ellers først den hvide chokolademousse i og lægger karamelfyldte hindbær på, som man trykker lidt ned i moussen.

Så tager man den næste bund, smører et tyndt lag karamel på og lægger den ned oven på chokolademoussen med hindbærrene. Oven på denne bund fordeler man så hindbærmoussen og til allersidst lægger man den øverste bund på.

Jeg lavede kagerne dagen før, de skulle bruges, så de kunne nå at sætte sig. Næste dag kunne jeg så pille kagefolien af og dekorere med at tyndt lag  flødeskum, som jeg lavede striber i – og så til slut en masse blandede friske bær på toppen.

Kagerne var så vellykkede, at jeg helt glemte at tage et billede af “snittet”, før en rest af en kage havde stået et par dage i køleskabet. Man kan se, at den er sunket lidt sammen, men den ser da helt pæn ud alligevel – synes jeg da.

 

 

Skriv et svar