Lagkagebunde

Den her lagkagebund er såre simpel at bage, og den er dejlig blød og svampet. Den tager ikke skade af at blive bagt dagen før, man skal bruge den. Bare man pakker den tæt ind, så holder den sig fint, uden at blive tør.

Ingredienser:

5 æg

120 g sukker

100 g mel

15 g kartoffelmel

1 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft.

Æggene skal deles i hvider og blommer. Hviderne piskes stive, og sukkeret hældes over æggeblommerne, og det piskes lyst og luftigt. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og rør det sammen med de piskede æggeblommer. Til sidst vendes de piskede æggehvider forsigtigt i.

Læg bagepapir i bunden af en springform – den skal helst være 20 cm i diameter, hvis man vil kunne dele bunden i 3, når den er bagt. Jeg plejer at klemme bagepapiret fast om bunden, når jeg sætter ringen på springformen. Så løber papiret ingen steder. Dejen hældes i formen,

og kagen bages i den forvarmede ovn i ca. 40 minutter. Prik med en kødnål eller lignende. Der må ikke hænge dej ved.

Kagen køler af i nogle minutter, før springformen fjernes, hvorefter kagen skal køle helt af på en rist.

Når den er helt kold, kan man dele den i 3. Hvis man bager den dagen før, man skal bruge den, kan man med fordel vente til dagen efter med at dele bunden.

Opskriften er inspireret af hjemmesiden madoghave.dk

 

Skriv et svar