Jomfruhummer på kataifi-bund

Lad det være sagt med det samme. Det skulle have været reder af Kataifi, men min motorik rakte ikke til at få det til at ligne fuglereder, så det blev kun til bunde, men det smagte fint og var dejlig sprødt. Så må jeg øve mig en anden gang.

Ingredienser:

200 g kataifi-dej (se nedenfor)

100 g smeltet smør

8 pæne jomfruhummere

2 spsk olie

1 hakket skalotteløg

1 spsk tomatpure

1 dl hvidvin

1 dl fiskebouillon (hvis man har – eller hønse-)

1 dl fløde

smørbolle af lige dele mel og smør til jævning

lidt citronsaft

4 grønne asparges

en god klat smør

Salt og peber

Hvis det skal være rigtig dekadent, drysses med revet trøffel ved servering ( men det smager også godt uden)

Jeg startede med kataifi-dejen, som jeg havde købt i et mellemøstligt supermarked. Sådan så posen ud.

Det er faktisk bare filo-dej i strimler, så der er ikke rigtig noget hokus-pokus ved det. Når det kom ud af posen, så det sådan ud:

For at man kan bage det, skal det fyldes med smeltet smør, så det gjorde jeg.

Og her tror jeg så, at jeg fik bakset så meget rundt med det, så trådene gik i stykker, så dejen ikke kunne formes til fuglereder. Men jeg kom det alligevel i små tærteforme, for det skulle da ikke gå til spilde, og det er jo ikke altid udseendet, det kommer an på.

Formene blev bagt 15-20 minutter ved 175 grader varmluft. De var meget skrøbelige og blev lagt direkte på serverings-tallerkenen.

Så til jomfruhummerne:

Jeg ville egentlig have lavet hummer, men da jeg var ved Fiskemanden, for at købe fiskefilet’er til julefrokosten, lå der nogle flotte store jomfruhummere og kiggede på mig, så dem blev jeg nødt til at købe. De kom så lige en tur i fryseren for at kunne holde til nytår.

Efter optøning fik de halerne taget af og alle skallerne fik nogle hug med siden af min trofaste kødøkse, så de kunne give smag til saucen.

Skallerne blev svitset sammen med løgene i lidt olie, og så kom der tomatpure, hvidvin og bouillon ved, og hele herligheden simrede i en times tid, hvorefter skallerne blev siet fra, og væsken blev kogt lidt ind.

Der blev hældt fløde på og jævnet med smørbolle. Til sidst blev saucen smagt til med salt, peber og en anelse citronsaft.

De grønne asparges blev vakuumpakket med salt og en klat smør og kom i sous viden ved 85 grader i en halv time.

Jomfruhummerhalerne blev sat på et grillspyd, for at de ikke skulle krølle sig sammen, når de blev stegt.

Så blev de stegt på en pande i ca. 5 minutter på den ene side,

hvorefter panden blev slukker, halerne blev vendt og fik lov til at trække 5 minutter på den anden side.

 

Til sidst lægges de grønne asparges på kataifi-bunden, jomfruhummer ovenpå og saucen udenom.

Og da det nu var nytår, kom der revet sort trøffel på.

 

Skriv et svar