Kanin med citron og parmesan

Det er en frisk, let syrlig sauce, man får ud af denne ret. Hvis man synes, den er for syrlig, kan man skifte citronsaft ud med tør hvidvin. Hvis man har et par parmesanskorper liggende (det har jeg altid – de må ikke smides væk), er det oplagt at bruge dem her.

Ingredienser:

2 kaninlår – fra Langeliniegården

salt og peber

lidt olie til stegning

6 skalotteløg

½ pk bacontern

3 fed hvidløg

saft af ½ citron

ca. ½ l grønsags- eller hønsebouillon

2 tsk kapers

1 – 2 skorper fra parmesan (alternativt 1 spsk revet parmesan – se nederst)

½ dl fløde

revet skal af ½ citron

½ bundt purløg

Pil og halver skalotteløg og hvidløgsfed. Hak kapers.

Drys kaninlårene med salt og peber og brun dem i en gryde. Tag dem op og brun også skalotteløg, hvidløg og bacontern. Læg lårene tilbage i gryden,

og hæld citronsaft, bouillon og hakkede kapers i. Læg til sidst parmesanskorperne i.

Læg låg på gryden og lad det simre i en times tid – eller endnu bedre, sæt gryden i ovnen og lad den stå i et par timer ved 140 grader.

Tag lårene op, kom fløden i, lad det koge lidt ind – man kan jævne, men det er næsten synd – læg lårene tilbage i gryden og drys med revet citronskal og klippede purløg.

PS: Hvis man ikke lige har nogle parmesanskorper, kan man i stedet til allersidst komme 1 spsk revet parmesan i saucen. Det giver dog ikke den samme dybde i smagen, som man får fra skorperne, som jo afgiver smag hele vejen gennem tilberedningen.

Skriv et svar