Oksepaté med hasselnødder

Paté er altid godt i madpakken eller som en forret. Også her ville jeg prøve at bruge oksekød. Jeg blandede det dog med en smule svinekød, for at det ikke skulle blive for voldsomt. Eksperimentet lykkedes, men jeg har af min bedste kritiker fået at vide, at næste gang må jeg gerne hakke nødderne lidt finere.

Ingredienser:

600 g hakket oksekød

200 g hakket svinekød

1 løg

2 æg

50 g hakkede hasselnødder

5 cl cognac

salt og peber

spæk- eller baconskiver (eller begge dele) til foring af form

Læg spæk- eller baconskiver i bunden og op ad siderne af en patéform. Rør det hakkede kød sammen med revet løg, æg, cognac og hakkede nødder. Giv det et godt skud fra salt- og peberkværnen.

Læg farsen i formen.

Dæk med et par baconskiver,

og sæt formen i vandbad og bag den i 1½ time ved 180 grader.

 

Lad patéen køle af, inden den skæres i skiver.

Som man kan se, er nødderne ret store, og det er det, der bliver ændret til næste gang.

Skriv et svar