Tortelloni med kødfyld

Jeg ved godt, der er noget, der hedder tortellini, men de her er altså lidt større, og derfor hedder de tortelloni. Størrelsen gør det lidt lettere for mine fummelfingre at få dem lavet pæne.

Ingredienser:

1 portion pastadej – rullet ud til plader

Kødfyld:

300 g hakket svinekød

200 g blød chorizo-pølse skåret i stykker

3 spsk hakket persille

3/4 tsk revet muskatnød

100 g friskrevet parmesan

3 æg

salt og friskkværnet sort peber

lidt olie til stegning

Hakket svinekød og chorizo brunes på en pande i lidt olie. Kom det herefter i en foodprocessor med persillen og mos det til en glat fars. Rør parmesan og sammenpiskede æg i og smag til med salt og rigeligt peber. Lad fyldet køle af.

Læg pastapladerne ud og skær dem i 7 cm kvadrater. Læg en lille teskefuld fyld på hver firkant,

og fold dem sammen til trekanter. Klem kanterne godt sammen.

Tag hver trekant og fold de to spidse ender sammen, så formen bliver ca. som på billedet herunder. Klem igen kanterne godt sammen.

Kog tortellonierne i saltet vand i 5 – 10 minutter (en italiener ville sige, at jeg ødelægger min pasta, men jeg vil helst have min pasta kogt helt – og ikke al dente, som italienerne bruger.) Hvis man er til al dente, så koger man dem kun 5 minutter.

Her lavede jeg en ostesovs til. Det var bare noget fløde, der er kogt og jævnet med cheddar og parmesan. Drys med hakket persille og revet parmesan.

 

Skriv et svar