Carne asada

Det lyder meget fancy, men betyder i virkeligheden bare grillet kød. Hvilket det også er. Det er dog marineret først, hvilket giver god mening og smag.

Ingredienser:

1 flanksteak på ca. 1 kg

salt og peber

Marinade:

3/4 dl olivenolie

3/4 dl appelsinsaft

½ dl citronsaft

2 spsk kinesisk soya

½ bundt hakkede korianderblade

4 fed hakket hvidløg

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk chilipulver

1 hakket jalapeno – eller anden chili, der ikke er alt for stærk

Puds kødet af for evt. sener og fedt. Drys med peber og salt.

Rør ingredienserne til marinaden sammen og kom den i en lynlåspose sammen med kødet og lad kødet marinere i mindst 2 timer – gerne det dobbelte.

Tag kødet ud, stryg overskydende marinade af og grill kødet på en varm grill  – eller grillpande – i ca. 10-15 minutter i alt. Så er kødet rosa indeni. Sørg for at få nogle gode grillstriber på det.

Skær kødet på tværs af fibrene – det vil sige på tværs af de grillstriber, som ses på billedet.

Server det i tortillas (vi hælder nu mere til fladbrød, men det er jo en smagssag) med pico de gallo og salsa verde. Og en smule yoghurt ovenpå.

 

 

Skriv et svar