Hvidløgsmayonnaise med bagte hvidløg

Man skal jo have noget at dyppe sine chips i, så jeg lavede noget hvidløgsmayonnaise. Nu kan rå hvidløg godt være ret skarpe i smagen, og når man skulle spise det som dip, kunne det måske blive for meget af det gode, så jeg bagte hvidløgene for at fjerne det skarpe.

Ingredienser:

2 hele hvidløg

lidt olie

Til mayonnaisen:

1 æg

1 tsk dijonsennep

et nip cayennepeber

½ tsk salt

saft af ½ citron

1 – 2 del smagsneutral olie – f.eks. rapsolie

Skær toppen af hvidløgene, læg dem på et stykke stanniol og dryp en smule olie på toppen af dem.

Pak stanniolen sammen om den og sæt dem i ovnen ved 180 grader i en time.

Tag dem ud og lad dem køle af.

Pres nu indholdet ud af løgene. man kan mose det med en gaffel, men jeg puttede det i minihakkeren og gav det et par omgange.

Så hældte jeg det ned i blenderglasset til stavblenderen sammen med æg, salt, sennep, cayennepeber og lidt af olien.

Det hele blendes, til det er blevet jævnt, hvorefter man – men man blender videre – tilsætter mere olie lidt efter lidt. Jeg bruger aldrig olivenolie, da den er meget kraftig, og jeg synes ikke, mayonnaisen kommer til at smage godt, når man bruger den.

Hæld citronsaft i og fortsæt med at blende. Hvis mayonnaisen er for tynd, skal der mere olie i.

Smag til med ekstra salt, citron eller andet, man synes, mangler.

 

Skriv et svar