Tærte med skinke og asparges

En madtærte er en utrolig god ting, hvis man har lidt rester af enten kød eller grønsager – eller begge dele. Selv små rester kan bruges. For når de får selskab af en god tærtedej og æggefyld, så fylder de lige pludselig meget mere og kan sagtens udgøre et måltid. I stedet for skinke og asparges kan man bruge lige de grønsager eller det kød, man har ved hånden.

Ingredienser:

Til tærtedej:

200 g hvedemel

½ tsk salt

125 g smør lige fra køleskabet

1 æg

Til fyld:

½ pk bacontern (som sædvanlig fristes man til at sige)

200 g skinke i tern

1 glas hvide slikasparges (havde det væres sæson, havde jeg brugt friske)

Et  par kolde kogte kartofler

1 dl fløde

4 æg

salt og peber

en god håndfuld revet ost

Start på tærtedejen ved at smuldre smørret i mel med salt og derefter tilsætte ægget og samle dejen uden at ælte alt for meget. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i en halv times tid.

Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Nu fik jeg så lejlighed til at bruge en perlekæde, jeg købte i sommer i Frankrig. Den skal lægges på dejen i formen, så dejen ikke hæver op, når man blindbager den.

Blindbagning vil sige, at man bager tærtedejen i formen uden fyld for at den ikke skal blive alt for blød i bunden, når man bager den med fyld i. I stedet for sådan en kæde kan man bruge bønner eller ris (bare man husker at lægge dem på et stykke bagepapir, så de bliver til at fjerne igen og ikke forsvinder ned i dejen. (Jeg taler af erfaring). Dejen bages ved 200 grader i 10 – 15 minutter

Jeg svitsede lige baconen lidt på stegepanden først. Så lagde jeg de skivede kogte kartofler nederst, og derefter bacon og lag af skinke og asparges.

Jeg piskede æggene let sammen med fløde, salt og peber og hældte det ned til fyldet og sørgede for at få det godt fordelt. Til sidst smed jeg en god håndfuld revet ost på. Her er det cheddar, som var det, der var i køleskabet.

Tærten bages ved 200 grader i 20 – 25 minutter, indtil den er fint gylden og ægget er stivnet.

Skriv et svar