Den bedste baguette

Jeg har ledt i flere år efter en måde at lave den perfekte baguette med luftig krumme og sprød skorpe. Jeg et meget tæt på at være kommet i mål, takket være en tysk (ja, du læste rigtigt) madblog Herzelieb og noget godt fransk køkkengrej fra Emile Henry.

Ingredienser:

1/4 pakke gær (12½ g)

3 dl lunkent vand

½ tsk sukker

2 tsk salt

375 g hvedemel

Gæren opløses i det lunkne vand og sukker, salt og mel tilsættes. Dejen røres sammen og ser ret klistret ud. Der er ikke brug for at ælte, bare rør, til dejen  hænger sammen.

Dæk skålen med et klæde og lade dejen hæve i ca. 1½ time – sådan cirka til dobbelt størrelse.

Når dejen er hævet tændes for ovnen på 240 grader varmluft. Mens ovnen varmer op, deles dejen i to dele og formes (så godt som det nu kan lade sig gøre med så blød en dej) til to baguetter, som efterhæver indtil ovnen er varm (her er det en god ide med en flutesform foret med bagepair) .

Nu kan man sådan set bage baguetterne direkte i formen i ca. 20 min, indtil de er pænt gyldne.

Hvis man er den heldige ejer af en baguetteform af keramik fra Emile Henry, sætter man den med ind, når man tænder ovnen, så den også kan varme op. Så er det ikke nødvendigt med varmluft, men stadig 240 grader. Når ovnen (og formen) er blevet varm, tager man formen ud, og flytter de efterhævede baguetter over i den brandvarme form – pas på fingrene – laver et par dybe snit i hver baguette, lægger låget på og returnerer hele herligheden til ovnen igen. Efter 20 min tager man låget af og lader baguetterne bage i endnu 5 min, indtil de er gyldne.

Nå de er færdige, tages baguetterne ud og afkøles på en rist.

Det mister noget af sprødheden, når de køler af, men hvis man lige giver dem 5 min ved 180 grader varmluft, inden man skal spise dem, så er de som nybagte igen. Og der er lige så gode efter en tur i fryseren.

Skriv et svar