Dukkah

Dukkah er en egyptisk nødde- og krydderblanding. Der findes vist ikke nogen endegyldig opskrift, men den består af hakkede nødder, tilsat nogle krydderier, og så er det hele ristet på en tør pande. Den er god til drys på grønsagsretter og salat.

Ingredienser:

100 g hasselnødder (andre nødder kan også bruges)

50 g pinjekerner

25 g sesamfrø

1 spsk hele spidskommenfrø

1 spsk hele korianderfrø

½ tsk salt

Det hele kommes i en foodprocessor – eller en minihakker og hakkes, indtil man synes, konsistensen er fin nok. Der må godt stadig være lidt større stykker i.

Så hælder man det hele ud på en tør stegepande og rister det, indtil det begynder at blive lidt mørkere og dufter. Pas på ikke at brænde det på.

Dukkahen kan serveres i en skål ved siden af, så man selv kan drysse så meget på sin salat, som man synes.

 

PS. Jeg har fået inspiration hos emmamartiny.dk

 

Skriv et svar