Grillet vikingsteak

Man bliver åbenbart aldrig for gammel til at lære noget nyt. Jeg har fra barns ben fået tudet ørerne fulde af, at oksebov kun kan bruges til gryderet, fars eller gammeldags oksesteg. Nu købte jeg et stykke oksebov med ben og havde egentlig tænkt mig at braisere det i nogle timer, men så fór der en djævel i mig, der tænkte: “hvorfor ikke grille det?”. Måske er det kun mig, der fik en åbenbaring, men bedre sent end aldrig.

Ingredienser:

500 g oksebov – også kaldet vikingsteak (har jeg fundet ud af senere)

Marinade:

2 spsk tomatpure

1 spsk olie

2 spsk eddike

½ tsk tørret oregano

½ tsk paprika

½ tsk chiliflager

½ tsk peber

1 tsk sennep

½ tsk sukker

1 fed knust hvidløg

1 tsk salt

Bland marinaden sammen og smør okseboven ind i den.

Lad kødet marinere i en times tid. Tænd grillen på 180 grader og læg kødet på indirekte varme. Stik et stegetermometer i og luk låget og lad kødet hygge sig, indtil termometeret viser 52 grader. Smut kødet en tur på den direkte varme, så det får lidt grill-striber og lad det bagefter hvile 10 minutter, inden det skæres ud.

Min mors ord er gjort til skamme, for kødet var både rødt og mørt.

 

Skriv et svar