Snickerdoodles

Indrømmet! Jeg ser gerne amerikanske julefilm i december. Jeg ved godt, plottet næsten altid er det samme og slutningen også, men det hygger alt sammen. Jeg har mange gange hørt dem omtale og spise snickerdoodles, så jeg tænkte, at dels måtte jeg finde ud af, hvad det var, og så måtte jeg prøve at lave dem. Det gjorde jeg så – og de kan faktisk noget.

Opskriften, jeg bruger, har jeg fundet på internettet, og den er selvfølgelig med amerikanske mål, så jeg har efter bedste evne omregnet cups til gram. Jeg angiver også målene i cups, hvis man kan bruge det til noget.

Ingredienser:

1 cup / 225 g smør med stuetemperatur

3/4 cup / 150 g sukker

½ cup / 110 g brun farin

1 æg og en æggeblomme

1  spsk vanillesukker

1 tsk natron

1 tsk cream of tartar (se nedenfor)

½ tsk salt

1 tsk stødt kanel

2 3/4 cup / 345 g hvedemel

Til rulning:

1/4 cup / 50 g sukker

1 spsk stødt kanel

Cream of tartar måtte jeg slå op. Det har hverken noget med fløde eller oksekød at gøre, men er vinstensyre. Det er et hævemiddel, som også giver en “fluffy” konsistens til bagværket. Det måtte jeg så skaffe hjem først.

Men til sagen:

Pisk smør og de to slags sukker, indtil det er let og luftigt. Kom så æg, æggeblomme, vanille, natron, cream of tartar, salt og kanel og pisk videre i et minuts tid.

Kom melet i og rør, indtil dejen hænger sammen.

Bland det sidste sukker og kanel i en skål og hav den klar.

Varm ovnen op til 165 grader.

Tril nu kugler af dejen. De skal være ca. samme størrelse som to spiseskefulde. Når kuglerne er trillet, rulles de i kanelsukkeret og lægges på en bageplade med bagepapir.

Bag kagerne i 12 – 15 minutter, indtil de er flydt ud og let gyldne. De skal minde lidt om de makroner, man knuser, når man laver æblekage.

Lad dem køle lidt af på pladen, inde de lægges til afkøling på en rist.

Det er en lidt speciel småkage for os danskere, som er vant til, at en småkage skal være sprød. Det er den her også udenpå, men indeni er den “chewy”, og det er faktisk ikke så ringe endda.

 

 

 

Skriv et svar