Rødfisk med beurre blanc

Indrømmet. Denne opskrift drejer sig mest om beurre blanc, som jeg længe har haft lyst til at lave. Man skal jo have noget til, så valget faldt på et stykke rødfisk, som meget belejligt befandt sig i fryseren.

Ingredienser:

Rødfiskefilet – eller anden hvid fast fisk

Smør til stegning

Beurre blanc:

125 g smør

1 dl hvidvin

1/4 dl hvidvinseddike

2 små skalotteløg

salt og peber

Drys fisken med lidt salt og lad den vente lidt.

Hak skalotteløgene fint og hæld dem i en gryde sammen med eddike og vin. Lad det hele koge, indtil der er ca ½ dl tilbage. Si løgene fra, ellers synes jeg, det bliver lidt grumset.

Kom nu smørret i lidt ad gangen og pisk godt, så smørret får saucen til at tykne. Kom salt og peber i efter smag.

Imens steges fisken på en pande på skindsiden, efter samme princip som i “rødfisk med krydderurter” – bare uden urterne, altså.

Vi fik fisken og saucen sammen med at par grønne asparges og nogle små aspargeskartofler.

 

Skriv et svar