Rødfisk med krydderurter

Min fiskemand har af og til nogle fisk med, som jeg ikke har prøvet at tilberede før. Det bliver jeg jo så nødt til. Rødfisken er en dybhavsfisk, som er fanget i de kolde have langt oppe nordpå.

Ingredienser:

Rødfiskefileter (vi var kun to, og det var en forret, så jeg brugte kun en enkelt filet)

Masser af krydderurter (jeg brugte basilikum, persille og timian)

Salt og peber

Smør til stegning

Og så fik vi små grønne asparges til

Skindet på rødfisken er rent faktisk rødligt, så navnet er ikke helt uden grund.

Hak alle krydderurterne fint

Gå fisken efter og fjern eventuelle ben, der stadig måtte være. Drys med salt og peber.

Smelt smørret på panden – der skal være nok til, at man kan øse det over fisken, mens den steger. Læg krydderurterne på kødsiden af fisken. Klem det godt fast. Når smørret er gyldent, lægges fisken på. De små asparges lagde jeg ved siden af, så de også kunne blive tilberedt.

Steg nu fisken på skindsiden ved mellem varme, men der hele tiden øses smør over fisk og krydderurter. Fisken skal ikke vendes, men kun overøses med smørret fra panden. Efter 5 – 10 minutter er fisken færdig – alt efter, hvor meget man vil have den stegt. Den skal gerne flage, men ikke smuldre.

Skriv et svar