Lammekødboller i tomatsauce

Jeg ved godt, at jeg har lavet kødboller i mange afskygninger, men det er altså fordi, det er så utrolig nemt at variere. Og vi behøver jo ikke altid spise frikadeller – selv om der aldeles ikke er noget i vejen med frikadeller.

Ingredienser:

500 g hakket lammekød

1 æg

100 g champignons eller andre svampe

olie til stegning

50 g revet ost

1 revet løg

1 fed revet hvidløg

2 spsk hakkede krydderurter – timian, oregano, persille, basilikum – vælg selv

1 tsk salt

peber

3 dl  marinara sauce eller lignende

Mere revet ost

Start med at skære svampene i skiver. Jeg havde købt en svampemix, så jeg tog nogle af svampene derfra.

Steg svampene i lidt olie, indtil de er møre. Lad dem køle at og hak dem fint.

Bland kød, hakkede svampe, løg, hvidløg, ost, krydderurter, æg og salt og peber og ælt det godt sammen.

Tril farsen til boller. Jeg lavede 6 pæne kødboller ud af portionen her. Læg dem i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 200 grader i 25 min.

Tag fadet ud, hæld tomatsaucen ved og drys med mere revet ost.

Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 15 min, indtil osten er gylden.

Vi spiste pasta til.

Skriv et svar