Forloren krabbe-terrine

Ja, ligesom forloren skildpadde ikke indeholder skildpadde, er der heller ikke krabbekød i den her terrine. Jeg har efterhånden fået så meget surimi foræret af fiskemanden, at jeg er nødt til at finde en måde at bruge det på, som ikke lige er skaldyrssalat. Det kan jo også blive for ensformigt. Jeg konsulterede en pate-bog, jeg har og fandt en grundopskrift på fisketerrine, og så brugte jeg den med lidt ekstra krydderier.

Ingredienser:

400 g surimi

2 æg

1 dl fløde

salt og peber

1 fed revet hvidløg

1 tsk chiliflager

Dressing:

1 dl creme fraiche

1 spsk mayonnaise

klippet dild

citronsaft

Min surimi var frossen, så jeg startede med at tø den op.

Halvdelen hakkede jeg med en kniv,

og den andel halvdel maste jeg til ukendelighed i Moulinetten.

De to ting blev blandet med æg og fløde og så kom krydderierne i. Det hele blev rørt godt sammen, inden det blev stoppet i en terrine-form.

Formen blev sat i vandbad,

og fik en times tid med låg på i ovnen ved 180 grader.

Terrinen køles af, vendes ud på et skærebræt og skæres i pæne skiver.

Ingredienserne til dressingen røres sammen og serveres til sammen med klippede urter og et stykke brød.

 

 

Skriv et svar