Marinara-sauce

Denne sauce er faktisk rigtig god at have på lager. Jeg laver altid et par flasker ad gangen. Den er nemlig god til at putte i en lasagne, hvis det skal gå lidt stærkt en dag, og den kan bruges som bund i mange grønsagsretter, f.eks. fyldt aubergine og ratatouille.

Ingredienser:

2 ds flåede tomater

1 spsk olie

1 gulerod

1 løg

3 fed hvidløg

1 tsk timian

1 tsk oregano

1 tsk salt

Evt. 1 tsk atamon

Skær løg, hvidløg og gulerødder i små stykker.

Varm olien op i en gryde og tilsæt grønsagerne og lad dem stege lidt. De må ikke brune. Hæld krydderierne ved og lad dem stege med et par min. Hæld så tomaterne med sammen med den væde, der er i dåserne og lad det hele koge i en times tid, indtil grønsagerne er møre.

Herefter kan man vælge at blende saucen eller lade være. Jeg blender den af den simple grund, at den er nemmere både at hælde på en flaske og få ud igen. Hvis jeg ikke skal bruge saucen med det samme, rører jeg 1 tsk. Atamon i for at sikre længere holdbarhed, og så hælder jeg den på flasker, som jeg har gemt fra noget tomatpure, som jeg har købt en gang.

Jeg er sikker på, den også kan bruges som pizza-sauce.

Skriv et svar