Langtidsstegt lammeskank i rødvin

Når man køber et helt lam, følger de lidt mere udfordrende dele selvfølgelig med. Det er nu slet ikke så slemt, for det kan jo sætte fantasien i gang. Den her synes jeg nu, lå lige til højrebenet (eller -skanken)

Ingredienser:

3 – 4 lammeskanke alt efter størrelse

salt og peber

olie til stegning

2 løg

2 gulerødder

2 stængler bladselleri

2 fed hvidløg

2 dl rødvin

2 dl kalve- eller oksefond

1 dl tomat-passata

3 kviste timian

2 laurbærblade

Drys lammeskankene godt med salt og peber.

Brun dem grundigt i olie i en gryde, der er stor nok, til, at de kan ligge i 1 lag. Læg dem på en tallerken.

Hæld lidt mere olie i gryden og hæld hakkede løg og hvidløg i. Lad det stege i et par minutter og kom så hakkede gulerødder og bladselleri i.

Lad de hele stege ved middel varme i ca. 5 minutter og kom så alle de øvrige ingredienser i og kog det et par minutter, før skankene lægges tilbage, og der lægges låg på gryden.

Sæt gryden i en 160 grader varm ovn i 2 – 2½ time. Kødet skal være så mørt, at det næsten falder fra benene.

Man kan vælge at si saucen og jævne den, men jeg tog kødet op, fjernede timiankvistene og laurbærbladene og kastede resten i blenderen, og tju bang, så havde grønsagerne jævnet saucen. Nu kunne man lægge skankene tilbage i saucen, men de var så møre, at jeg valgte at pille kødet af benene, før jeg kom det i saucen.

Det var rigtig godt med kartoffelmos til.

Skriv et svar