En glimrende måde at give lidt smag til grønne bønner, som i sig selv godt kan være lidt smagløse. Jeg har tit stegt dem med lidt hvidløg, men denne gang blandede jeg tomater i, og det er ikke sidste gang, jeg gør det.
Ingredienser:
100 g grønne bønner (man kan selvfølgelig bruge flere)
1 – 2 tomater, alt efter størrelse
1 fed hvidløg
lidt olie til stegning
½ dl tomatpure
salt, peber
et nip chiliflager
Rens bønnerne, klip enderne af og skær dem evt. i mindre stykker. Hak hvidløget. Varm olien op på en stegepande. Steg bønner og hvidløg ved svag varme i nogle minutter. Hak tomaterne og hæld dem på panden.
Lad det hele stege i nogle minutter, indtil tomaterne flyder ud og hæld så tomatpureen på.
Kog videre, indtil bønnerne er møre. Smag til med salt og peber og chiliflager.