Saltagurker

Jeg skulle lave hjemmelavet remoulade, og jeg havde fået købt for mange agurker. Da vi ikke er ret store fans af agurker i deres oprindelige form – vi synes, der er ualmindeligt kedelige, så fandt jeg på at lave saltagurker. Det er lidt lige som syltede agurker – bare uden alt sukkeret.

Ingredienser:

½ kg agurker – jeg havde købt de krumme, som er lige så gode som alle andre – og billigere

1 l vand

50 gr groft salt – gerne havsalt

1 tsk hele peberkorn – jeg brugte røde

1 lang peber

1 tsk eddike

2 fed hvidløg

1 stilk esdragon

Vask agurkerne og skær dem i skiver. Put dem i et rent, skoldet glas sammen med hvidløg og esdragon.

Kog vand med salt og krydderier. Kom eddiken i og lad lagen køle af, til den kun er lun.

Når lagen er kølet af, hældes den over agurkerne. Sæt låg på og stil glasset på en tallerken ved stuetemperatur i to dage. Luk tryk ud af glasset en gang om dagen.

Sæt herefter glasset et køligt sted. Agurkerne skal trække et par uger, før smagen har udviklet sig.

 

Skriv et svar