Oksepølser med harissa

Jeg har aldrig prøvet at lave pølser af oksekød, så det var jeg da nødt til at prøve. Jeg brugte min gode gamle grundopskrift på medister og puttede så noget fest og farver i i form af harissa.

Ingredienser:

1 kg oksekød (der må godt være noget fedt på)

20 g salt

20 g sukker

5 g sort peber

1 dl fløde 18%

2 dl kold bouillon

3 spsk harissa

2,5 m svinetarm

Hak kødet to gange på den mellemste hulplade på kødhakkeren. Bland kødet godt med salt, sukker og peber og lad det stå til næste dag.

Rør kødet sammen med fløde og bouillon og kom så tre pæne spsk harissa i og rør det godt ud.

Udblød tarmen i lunkent vand og skyl den igennem med vand. Fyld farsen i tarmen og drej pølser af i passende længde.

Det blev til en dejlig kraftig og krydret pølse.

Skriv et svar