Harissa

På et tidspunkt købte jeg nogle tørrede chili på nettet fra Chilihouse. Jeg sad og kiggede og tænkte, at 100 g ikke var ret meget, men jeg blev klogere, da jeg modtog nogle pænt store poser. Og selvfølgelig havde jeg købt flere forskellige slags. Men jeg delte dem op og vakuumpakkede dem og gemte dem i en af grønsagsskufferne i køleskabet. Og nu – 2 år efter er de sidste stadig i fin stand og bliver brugt til denne harissa.

Ingredienser:

En skøn blanding af Ancho, Guajillo og Kashmiri chili. Jeg tror, der var omkring 5 -6 af hver

6 friske chilier – farve og styrke bestemmer man selv

2 spsk tomatkoncentrat

1 rød peberfrugt

½ tsk fennikelfrø

1/4 tsk korianderfrø

1/4 tsk hel spidskommen

6 fed hvidløg

1½ tsk salt

saft af en lime

3 spsk olivenolie

 

Rist krydderierne på en tør pande og lad dem køle af, inden de males i en morter eller krydderikværn.

Rist også de tørrede chilier på en tør pande. Pas på, de ikke brænder på.

Læg dem i blød i en halv times tid i kogende vand. Rist i mellemtiden den røde peberfrugt på den tørre pande.

Fjern stilke og kerner fra chilier og peberfrugt og kom det hele i en foodprocessor sammen med de andre ingredienser og bland det hele til en jævn chilipasta.

 

 

Skriv et svar