Lammenakke fyldt med tomatpesto

Jeg var egentlig gået ud til fryseren for at hente nogle svinekæber, men så fik jeg fat i en udbenet lammenakke i stedet, og så tænkte jeg – Hvorfor ikke? Den fik fyld af en tomatpesto, som jeg strikkede sammen til lejligheden.

Ingredienser:

750 g lammenakke uden ben

salt og peber

Pesto:

8 – 10 soltørrede tomater

evt. lidt chilipulver

60 g pinjekerner

Olivenolie

Herudover:

Olie til bruning

Kartofler

Rødøg

Sherrytomater

Tørret timian

Bouillon

Start med at riste pinjekernerne på en tør pande. Lad dem køle af. Hak tomaterne i en minihakker eller lignende. Tilsæt lidt olie, hvis tomaterne er tørre. Kom pinjekernerne i hakkeren til tomaterne og kør det hele, indtil det er nogenlunde jævnt. Tilsæt evt. mere olie, indtil konsistensen er passende. Det skal ikke være flydende, men til at smøre ud. Smag evt. til med chili.

Skær forsigtigt i kødet, så det kan bredes ud. Drys med salt og peber og smør tomatpestoen ud på kødet.

Rul kødet stramt sammen og bind kødsnor omkring.

Brun den fyldte nakke på alle sider på en pande ved god varme

og læg den i et ovnfast fad med kartoffelskiver, skivede rødløg og halverede sherrytomater. Drys med tørret timian og hæld bouillon ved, så grønsagerne er dækket.

Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 2 timer. Så er kødet gennemstegt og grønsagerne møre.

Tag kødet op, fjern snoren og skær det i skiver. Læg det tilbage i fadet og server evt med et stykke brød til at suge den dejlige sky op med.

 

 

Skriv et svar