Syltede grønne chili

Disse grønne chili har jeg købt hos min mellemøstlige grønthandler. De stammer fra Tyrkiet, og min tyrkiske forbindelse siger, at vi her i Danmark bruger alt for meget sukker, når vi sylter. Så nu prøver jeg at sylte dem på tyrkisk – uden sukker. Så må vi se, om vi kan spise dem, uden at blive helt knyttet sammen i ansigtet.

Ingredienser:

10 lange grønne chili (se nedenfor)

4 dl vand

4 dl eddike

100 g groft salt

1 spsk sennepskorn

2 hele nelliker

10 hele allehånde

De grønne chile var af to forskellige sorter. De mørkegrønne hedder Sivri og er stærkere end de lysegrønne, der hedder Carliston. Det siges, at man aldrig rigtig ved, hvor stærk en Sivri er, så det bliver spændende. De skulle variere fra ikke ret stærk til ret så stærk, men vi må vente og se.

Vask chilierne og tør dem. Prik dem over det hele med en gaffel eller lignende.

Forsøg herefter at komme chilierne i et glas. Jeg forsøgte, men de var for lange. Eller også var glassine for korte.

Sådan kan man jo ikke sylte, så jeg matte skære dem over en enkelt gang.

Så kunne de komme ned i glasset.

Kog vand og eddike op med resten af ingredienserne, og hæld det med det samme over chilierne og sæt låg på.

Så må vi vente nogle uger, mens de trækker.

 

 

Skriv et svar