Sød thai-chilisauce

Jeg har somme tider købt denne søde chilisauce, men den bliver alt for hurtigt spist, og hvis man kender mig, kan det ikke komme bag på nogen, at jeg er nødt til at prøve at lave den selv. For – hvor svært kan det være?

Ingredienser:

1½ dl hvidvinseddike

1 dl vand

125 g sukker

5 fed hvidløg – finthakket

1 spsk soyasauce

½-1 spsk chiliflager – alt efter styrke – og alt efter, hvor stærkt man vil have det

1 tsk maizena rørt ud i lidt vand

Hak hvidløget fint og kom det i en gryde sammen med eddike, vand, sukker, soya og chiliflager. Kom chiliflagerne i lidt efter lidt og stop, når styrken er, som man vil have den. Første gang, jeg lavede saucen fik jeg puttet for meget chili i, så den blev altså for stærk. Styrken skal jo gerne spille sammen med det søde.

Når saucen har småkogt i ca 10 minutter, røres maizena ud i lidt vand og hældes i, så saucen får den rigtige, lidt tykke konsistens.

Hældes på flaske eller glas og opbevares på køl efter åbning.

 

 

Skriv et svar