Blinis med andet end kaviar

Mange går ud og køber ind, fordi de skal bruge et eller andet til en bestemt ret. Jeg er nok lidt anderledes, for jeg går rundt i butikken og ser på varerne og tænker: “Hvad kan jeg lave af det der?” Nå, men jeg fik altså øje på en pose boghvede. Og så tænkte jeg – Blinis. Det gjorde ikke noget, at det var hel boghvede, for man kan jo bare male det til mel.

Ingredienser:

100 g boghvedemel

100 g hvedemel

½ tsk bagepulver

½ tsk salt

½  tsk sukker

½ dl vand

1,5 dl kærnemælk

2 æg delt i blommer og hvider

½ spsk smør

Se, nu havde jeg jo købt hel boghvede, og så var jeg nødt til at male det, så jeg kunne få det boghvedemel, jeg skulle bruge. Så er det jo godt, at jeg har min Ankarsrum køkkenmaskine, hvor der heldigvis fulgte en melkværn med. Så den monterede jeg, og satte gang i mølleriet.

Det kørte som smurt. der gik ikke mange minutter, før jeg havde en skål med fint boghvedemel.

Nå, men så skulle dejen jo røres. Alle de tørre ingredienser blandes sammen, og derefter blandes de våde ingredienser – minus æggehviderne og smørret – og det hele røres sammen til en dej, der skal stå og trække en times tid, før de stiftpiskede æggehvider og det smeltede smør røres i, og dejen bages til blinis. Hvis man har en blinispande, kan man jo bruge den, men ellers kan de bages på en almindelig pande, bare man passer på, de ikke bliver for store i omkreds.

Jeg tror, at blinis mest serveres sammen med laks og kaviar, men her i huset er fisk ikke så populært, så jeg fandt på noget andet.

Lidt parmaskinke, pastrami og ost, og så oliventapenade og spinatpesto gjorde lykke.

 

 

Skriv et svar