Jeg købte en pose lange grønne chili. Ja chili er måske så meget sagt, for de var ikke stærkere end en almindelig grøn peberfrugt. Men så var de jo velegnede til at fylde med ost og indbage i en dej og servere som snacks.
Ingredienser:
10 lange, tynde grønne chili
Et stykke brie i strimler
Mel til at trille chilierne i
Til dejen:
2 ½ dl mælk
125 g mel
1 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
1 tsk olie
1 l neutral olie til stegning (f.eks. raps)
Hæld kogende vand over chilierne og lad dem stå i en halv times tid. Så bliver de nemmere at pille kernerne ud af.
Skær en revne på langs af hver chili og pil kerner og membraner ud. Stik et tyndt stykke brie i hver chili,
og rul dem i mel.
Rør dejen sammen. Og her synes jeg virkelig, at jeg var snu. Jeg hældte dejen i en flaske, så det var let at dyppe de lange chilier.
Dyp dem i dejen og steg dem i olie, indtil de er gyldne.
De kan med fordel serveres med sød thai-chilisovs.