Multicolor-chips

Nu skal vi have det sjovt! I et tysk supermarked fandt jeg nogle “Trøffelkartofler”, som er aldeles blå, og som holder farven ved tilberedning. Dem måtte jeg da prøve. Da jeg så samtidig havde købt en sweet-potato et par dage i forvejen, skulle der laves multicolor-chips.

Ingredienser:

Kartofler

Olie til stegning

Salt til at drysse på til sidst

Her har vi mine farvede råvarer:

Normalt ville jeg bruge mandolinjernet, men jeg var bange for, at jeg aldrig ville blive færdig med håndkraft, så jeg brugte i stedet min dejlige pålægsmaskine, indstillede den på 1½ mm og skar så først de hvide,

så de orange,

og til sidst de blå kartofler.

De blå kartofler blev skåret på langs, for de var ikke særlig store.

Så varmede jeg en gryde olie op og stegte alle kartoffelskiverne lidt ad gangen, og dryssede dem med salt efterhånden som de blev færdige. Det tog en god times tid, men det var bestemt besværet værd. Vi spiser ellers aldrig chips, men disse forsvandt som dug for solen.

Se – nu har vi det sjovt.

Skriv et svar