Spidskål med porre og bacon

Man kan selvfølgelig lave det uden bacon, men som man siger ude i verden – og som jeg er enig i langt hen ad vejen – alt bliver bedre med bacon! Hvis man er på kur eller på anden måde fedtforskrækket, kan man også udelade fløden, som jeg sniger mig til at hælde på til sidst.

Ingredienser:

100 g bacon i tern

1 porre

½ – 1 spidskål alt efter størrelse

½ – 1 dl fløde

salt og peber

evt. lidt citronsaft

Bacon ristes på en pande. Porre og spidskål snittes fint og svitses med.

Her var det så, man kunne stoppe og servere retten som tilbehør til en kødret, men jeg gik som sædvanlig hele vejen og hældte fløde i og lod det koge lidt, indtil konsistensen var passende og smagte det til med lidt salt, peber og citronsaft – se så havde jeg tilbehør og sovs i et.

 

 

 

 

Skriv et svar