Fyldt aubergine – på Hasselback-måden

Jeg eksperimenterer stadig med at tilberede grønsager på forskellige måder, fordi vi her i huset ikke er tilhængere af andre rå grønsager end tomater. Så for at få lidt grønsager indenbords, prøver jeg at gøre lidt ved dem.

Jeg så et billede af den her ret, og jeg syntes, den skulle prøves. Jeg bruger en sovs, som jeg nok skal bringe opskriften på på et senere tidspunkt. Hvis man ikke kan vente, kan man bruge tomatpure i stedet for.

Ingredienser:

1 aubergine

1 rund mozzarella

2 tomater

1 ½ dl marinara-sovs eller tomatpure

2 fed hvidløg

olie

1 spsk rasp

1 spsk revet parmesan

Start med at skære riller i auberginen

Hæld tomatsovsen i et ildfast fad

Læg auberginen i fadet og skær tomater og mozzarella i skiver og fordel dem i revnerne i auberginen.

Dryp lidt olie over og drys med hakket hvidløg

Dæk fadet med stanniol og sæt det i ovnen ved 180 grader i en time.

Bland rasp og parmesan sammen og fordel det ovenpå,

og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 10 min, indtil retten er gylden.

Næste gang vil jeg sørge for, at der kommer mere smag ind i selve auberginen, måske ved hjælp af nogle krydderurter, for den smagte lidt for meget af – aubergine!

Skriv et svar