Pulled beef

Jeg havde jo som bekendt købt en hel del oksebov, og noget af det skar jeg ud til at prøve at lave pulled beef. Det er så nemt, for kødet skal ikke pudses af, men derimod må det gerne have lidt fedt, som smelter væk under tilberedningen og holder kødet saftigt.

Nu om dage er det jo på mode, at alt muligt skal være pulled. Jeg har flere gange lavet pulled pork – det har jeg ikke skrevet om – endnu i hvert fald. Og jeg har skrevet om pulled rabbit, men pulled beef havde jeg ikke prøvet endnu. Så nu skulle det være. Det er et tålmodighedarbejde, men egentligt arbejde er der jo ikke tale om.

Ingredienser:

1 stykke oksebov på ca. 1 kg.
Krydderiblanding:
1 tsk st. koriander
1 tsk st. kardemomme
1 tsk chili
2 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk hvidløgspulver
½ tsk st. nelliker
½ tsk st. kanel
1 tsk st. peber
1 tsk tørret rosmarin

1 dl vand

Jeg startede med at lave krydderiblandingen

og gnide blandingen på kødet.

Kødet blev lagt i en skål natten over

Næste morgen stod jeg tidligt op og lagde kødet i slowcookeren sammen med en dl vand. Man kunne også putte det i en stegeso med låg i ovnen ved 110 grader.

Efter de første 3 timer, så det sådan ud:

det fik så bare lov til at ligge og hygge sig i i alt 12 timer, hvorefter det var lige til at rive fra hinanden med to gafler.

Saften fra slowcookeren blev hældt over, og kødet blev serveret med burgeboller (dog bagt på udelukkende hvedemel) og coleslaw. Desuden var der en hjemmelavet barbecuesovs til.

Skriv et svar