Sandwichboller med et twist

Egentlig startede det her som en opskrift på ganske almindelige hvede-burgerboller, men da jeg havde købt en pose kikærtemel, skulle det da lige prøves at skifte noget af hvedemelet ud med det. Det lykkedes over al forventning – dog vil jeg nok ikke bruge bollerne til burgere, for de bliver meget mættende, men de er rigtig gode som frokost-sandwich-boller.

Til 12 boller:

3 dl vand

2 dl mælk

60 g smør

50 g gær

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 æg

600 g hvedemel

200 g kikærtemel

Lun vand og mælk og smelt smørret i det. Rør gæren ud i blandingen og tilsæt salt, sukker og æg. Rør det sammen, tilsæt melet og ælt til en blank og blød dej.  Kan gøres på røremaskine i ca. 5 min. Lad dejen hæve ca.45 minutter.

Del dejen i 12 stykker og tril runde boller.

Læg bollerne på bagepapir på bagepladen og pres dem flade. Lad dem efterhæve på pladen i ca. 1 time.

Pensl boller med lidt vand. Hvis man har lyst, kan man drysse nogle før eller korn på. Bag bollerne ved 200 grader i 8-10 minutter, til de er gyldne og gennembagte og afkøl dem på en rist.

Skriv et svar