Bacon

Tja… når man bruger så meget bacon, som jeg gør, så er det vel nærliggende også at lave det selv. Jeg må nu tilstå, at det ikke er hver gang, baconen er hjemmelavet. men det kan absolut anbefales, for det smager så utrolig godt.

Jeg startede med at købe to ribbenstege på tilbud. Jeg var heldig, at benene var lige til at fjerne – de kan bruges til spareribs en anden gang – så i fryseren med dem.

Så blandede jeg:

200 g salt

2 tsk røde peberkorn

1 tsk hel allehånde

1 tsk stødt koriander (jeg havde ikke mere af den hele)

Peberkorn og allehånde blev kvast lidt i en morter, og så blev det blandet med koriander og salt.

Hvert stykke kød blev nu masseret godt på alle sider med blandingen,

hvorefter de blev vakuumpakket og lagt i køleskabet i 5 dage.

Efter de 5 dage var de kommet til at se sådan ud:

De blev så taget ud af posen, skyllet og lagt i koldt vand i 4 timer for at trække den allerværste saltsmag ud.

Herefter blev de lagt til tørring på en rist i køleskabet i 2 dage,

før de blev hængt ud i røgeovnen

og røget i 3 timer ved 50 grader.

Så kunne man tage dem ud og se på dem, som de lå der i al deres vandrette skønhed

Og man kunne skære nogle skiver og stege dem. Det sprøjter ikke, fordi de er tørsaltede.

Man plejer at sige, at der skal blandes sukker i saltet. Det glemte jeg denne gang, men det gjorde ikke noget dårligt for smagen. Måske skal det kun salte i 4 dage næste gang, for det er stadig lidt til den salte side, men når man spiser det sammen med noget andet, smager det ganske forfærdelig godt. Jeg tror også, jeg vil prøve at lagesalte på et tidspunkt, for at smage forskellen

Skriv et svar